Roeivereniging Skadi haalt slotwedstrijd seizoen naar Rotterdam

Studenten uit heel Nederland roeien dit weekend de laatste wedstrijd van het seizoen. Nu eens niet op de Amsterdamse Bosbaan, maar op de roeibaan bij de Zevenhuizerplas. De ‘slotwedstrijd’ wordt dit jaar namelijk georganiseerd door de Rotterdamse vereniging Skadi, die 90 jaar bestaat.

De ‘NSRF Slotwedstrijden’ is de grootste wedstrijd van het nationale seizoen, met 980 inschrijvingen. De eindstand van de seizoensklassementen zoals voor eerstejaarsroeiers, wordt bepaald. En de winnaars krijgen de titel Nationaal Studenten Kampioenschappen.

Het is voor het eerst dat het slot van het studentenroei-jaar in Rotterdam is. Ondanks de goede faciliteiten van de nog jonge Willem-Alexander roeibaan, is de laatste wedstrijd als sinds 1975 altijd op de Bosbaan in Amstelveen. Maar vanwege het 90-jarige bestaan van Skadi wilde de lustrumcommissie alles op alles zetten om deze belangrijke wedstrijd eens naar Rotterdam te halen.

De studenten van Skadi zorgen dat er ook voor toeschouwers genoeg te doen is. Zo is er een grote tribune op de kant en schermen om te races te zien. Ook is er een boulevard met kraampjes en eet- en drinkgelegenheden. In het Make-it-Happen Paviljoen worden verschillende borrels gehouden en zijn sprekers uitgenodigd.

Op zondag na de wedstrijden wordt er een barbecue georganiseerd en in de avond is er een feest waarbij alle roeiers een seizoen van hard trainen van zich af kunnen gooien. Dit feest vindt plaats in het Van Donge & De Roo stadion, de thuishaven van SBV Excelsior.

(Foto: Ellen de Monchy)

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter