Romantische ontmoetingen in het openbaar vervoer: ‘Ik heb mijn vrouw ontmoet in de metro’

Misschien herken je het wel. Je zit in de tram, bus of metro en je ontmoet iemand die je wel een beetje leuk vindt. Na een kort gesprek, of een vluchtige blik, ben je bij je halte en moet je uitstappen, maar die ander blijft zitten. Terwijl je diegene nog wel eens zou willen zien, om langer te spreken. Is bij Rotterdamse reizigers ooit de liefde opgebloeid toen ze met het openbaar vervoer onderweg waren naar hun eindbestemming?

Vervoerbedrijf RET is deze maand een zoektocht gestart naar de Rotterdammer met hét liefste verhaal in het Rotterdamse openbaar vervoer. Een vluchtige blik die uitliep op een date, een romantisch gesprek of een huwelijksaanzoek? Alle verhalen, klein of groot, zijn welkom. Het liefste verhaal krijgt een bos bloemen van de RET.

Een reiziger op Rotterdam Centraal heeft zelfs zijn vrouw ontmoet in de metro. “Haar ogen pakten mij gewoon”, vertelt hij. De twee wisselden in de metro telefoonnummers uit en spraken vervolgens af voor een etentje. “En toen begon het zeg maar.”

De Rotterdamse reiziger is niet alleen in het hebben van bijzondere ervaringen in het OV. Op het Tumblr en Twitter-account NS Hartkloppingen konden reizigers tot 2021 anoniem berichten achterlaten voor andere reizigers. Zo schreef een anonieme reiziger in 2020 het berichtje ‘Ik hoop dat je een treinreiziger bent’: “Ik zag je vandaag op Rotterdam Centraal afstevenen… tenminste dat denk ik, het kan ook Codarts of Yoyo zijn geweest. Kon het net niet goed zien vanaf waar ik stond. Wat ik wel zag, was wat een ontzettende gave stijl je hebt.”