Roparun levert meer dan 3 miljoen euro op voor goede doelen

Roparun - Leander Varekamp

De 33e editie van de Roparun, het hardloopevenement dat zich inzet voor mensen met kanker, heeft nu al meer dan 3 miljoen euro opgeleverd. Het evenement dat door het hele land plaatsvindt, en zelfs in Frankrijk, kende ruim vijfduizend deelnemers. De finish vond plaats in Rotterdam. “Een prestatie van formaat”, aldus een trotse directeur Lesly Wolters.

Het geld gaat naar allerlei goede doelen die zich inzetten voor de kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Door het hele land werden er langs de route cheques uitgedeeld aan deze goede doelen. “Zij zetten zich het gehele jaar door in om geld in te zamelen voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dan is het fantastisch dat wij samen met hen zoveel doelen onderweg in het zonnetje kunnen zetten! De verbazing en de reacties op de uitgereikte cheques waren overweldigend”, deelt Michael Arbman, voorzitter van Stichting Roparun.

Het hele jaar door zetten de deelnemers zich in voor de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dat doen ze door allerlei acties, zoals het wassen van auto’s. In 2023 zorgde deze inzet voor bijna vier miljoen euro. Nu staat de teller op ruim drie miljoen euro. Het definitieve eindbedrag wordt in juni bekendgemaakt.