RoRo kunstwerken in Rotterdam-Noord worden onthuld

Wat zijn toch die omhulde kunstwerken in Rotterdam-Noord? Zondagmiddag onthulde drie kunstenaars hun kunstwerken op verschillende plekken in het oude Noorden. RORO Buiten, de organisatie van beeldende kunstenaars die kunst in Rotterdamse publieke ruimtes tentoonstelt, liet Rotterdammers een aantal dagen wachten, maar vandaag was het zover.

Op de Bergselaan pakt Erik Sep het eerste kunstwerk uit. Een lantaarnpaal met een camera met daaromheen en buis die eindigt met een hand. “Dit weerspiegelt de maatschappij van nu. We worden in de gaten gehouden en mogen elkaar niet aanraken. Wanneer je de hand een hand geeft komt er antibacterieel uit,” aldus Erik Sep.

Kees Buckens kunstenaar en lid van RoRO onthult het tweede kunstwerk op het Bergwegplantsoen. “Het is een lichtdrager wat omhoog waaiert. Aan het eind van de waaier ligt een blok ruw glas dat het licht weer uitstraalt,” aldus Kees Buckens. 

Het derde kunstwerk genaamd Tree Of Color wordt onthuld door Tiwánee van der Horst. De kleurrijke boom staat voor Café de Bel. De plek waar RoRo ooit begon als minigalerij en wat uiteindelijk uitliep tot een organisatie voor buitenkunst.

De organisatie

Inmiddel bestaat RoRo uit Rosa, Jacqueline, Peter en Kees. Dit jaar is de elfde editie van RoRo buiten. Gewoonlijk wisselen de kunstwerken eens per halfjaar maar dit jaar blijven ze een jaar staan. RoRo biedt beginnende kunstenaars een kans hun kunst tijdelijk te presenteren in Rotterdam-Noord. “Op deze manier is er geen commissie of portfolio nodig. Zo kunnen beginnende kunstenaars toch hun werk presenteren,” aldus Jacqueline.

Wil je alles kunstenaar je kunst tentoonstellen? Dan zou je toch even moeten wachten. Op dit moment zijn er zeventien wachtenden voor een kunstwerk op één van de drie plekken. “Ook moet Rosa de kunstwerken goedkeuren voordat ze tentoongesteld kunnen worden. Beledigende of zwaar politieke kunstwerken worden bijvoorbeeld niet geaccepteerd.”  

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat