Rotterdam Architectuurprijs 2021: Stem op jouw favoriet!

De juryselectie van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 is bekend. Er zijn tien projecten geselecteerd. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Ook spreken we de architecten en de gebruikers. Twee kanshebbers zijn Little C en Samenbouw Overtuin.

Little C: Geïnspireerd op The Village in New York verrees hier een samenhangend stedelijk milieu van straten, pleintjes en woongebouwen met een hoge dichtheid en fijne korrel.

Samenbouw Overtuin: dit samenbouwproject is een gevarieerde kleinschalige woonbuurt waarin het collectief van bewoners kan profiteren van een gezamenlijke tuin in het hart.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die kans maken op de prijs. Ook de beste stem-motivatie ontvangt een erkenning. De acht video’s van de andere projecten zijn hier te bekijken.

De Rotterdam Architectuurprijs bekroont al tien jaar de beste gebouwen van de stad met een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Op woensdag 16 juni wordt de Rotterdam Architectuurprijs 2021 uitgereikt.