Rotterdam Architectuurprijs 2021: Wat is het mooiste gebouw van Rotterdam?

Muse en Zuidplein

Wat is het beste gebouw van Rotterdam? De jury van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 heeft 10 projecten geselecteerd die kans maken. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Ook spreken we de architecten en de gebruikers. Twee kanshebbers zijn The Muse in de Wijnhaven en het nieuwe Theater Zuidplein.

The Muse: De architecten zelf namen het initiatief voor deze markante toren in het up-and-coming Maritiem District voor comfortabel, hoogstedelijk wonen in een community.

Theater Zuidplein: de eyecatcher in Hart van Zuid, biedt met bibliotheek, horeca en vooral state-of-the-art theater-omgeving een plek voor ontmoeting en culturele uitwisseling.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die kans maken op de prijs. Ook de beste stem-motivatie ontvangt een erkenning. De acht video’s van de andere projecten zijn hier te bekijken.

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer en is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Bovenstaande reportages kwamen tot stand in opdracht van AIR Rotterdam.