Rotterdam Architectuurprijs 2021: Welk bouwwerk wint dit jaar de publieksprijs?

Wat is het beste gebouw van Rotterdam? De jury van de Rotterdam Architectuurprijs 2021 heeft 10 projecten geselecteerd die kans maken. In tien korte reportages hebben wij de gebouwen in beeld gebracht. Ook spreken we de architecten en de gebruikers. Woningen aan de Rechthuislaan in Katendrecht en De Tuin van Noord maken kans op de prijs.

Tuin van Noord: Dit negentiende-eeuws gevangeniscomplex werd getransformeerd tot beschutte, groene woonenclave met een grote variatie aan woningen, verbonden met de omgeving.

Rechthuislaan: Deze woningen op Katendrecht, die met hun kunststof kozijnen en trespa panelen het stigma van sociale huur droegen, zijn met respect voor historische lagen en kwaliteiten gerenoveerd.

Stemmen
Van 28 april tot en met 31 mei kan iedereen stemmen op de tien gebouwen die kans maken op de prijs. Ook de beste stem-motivatie ontvangt een erkenning. De acht video’s van de andere projecten zijn hier te bekijken.

De Rotterdam Architectuurprijs is een prijs voor het team van ontwerper, opdrachtgever en bouwer en is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Bovenstaande reportages kwamen tot stand in opdracht van AIR Rotterdam.