Rotterdam Bluegrass Festival gaat dit jaar wel in aangepaste vorm door

Het Rotterdam Bluegrass Festival kan dit jaar toch – in aangepaste vorm – doorgaan. Van 25 tot en met 27 juni wordt het Oude Noorden weer omgetoverd tot gratis toegankelijk festivalpodium. Dit jaar met online streams, een speciale CD en LP, en een Hell Yeah@Home pakket om het festivalgevoel in je huiskamer te halen.

Vorig jaar ging het Bluegrass Festival helemaal niet door. Dit jaar wel, maar met coronaproof alternatieven. Festivalbezoekers kunnen vanaf de bank naar (semi-)livestreams kijken van artiesten, of luisteren naar live opnames van een selectie van optredens van de afgelopen 9 jaar via een limited edition CD of LP, die alleen tijdens het Bluegrassweekend verkrijgbaar zijn. En dan is er ook een Hell Yeah@Home pakket verkrijgbaar. “Dat is een pakket met de CD, de LP en allemaal gimmicks om jezelf en je woonkamer helemaal in de Bluegrasssferen te versieren,” aldus perswoordvoerder Miranda Tetteroo.

De eerste editie van het Rotterdam Bluegrass Festival vond plaats in 2009. Sindsdien is het uitgegroeid tot een driedaags internationaal bekend muziekfeest. Naast bluegrass, een country-achtig sound uit Amerika, kunnen bezoekers genieten van eten, workshops, een festivalmarkt en verschillende activiteiten voor kinderen.

Het 10-jarig jubileum van het festival wordt wederom verplaatst en staat in 2022 op de planning. Guido de Groot, organisator Rotterdam Bluegrass Festival: “Volgend jaar gaan we het gewoon extra groots vieren.”

Bekijk hier de aflevering van FestivalTV over Het Bluegrass Festival