Rotterdam Bluegrass Festival ontvangt twee jaar extra subsidie

Bluegrass Festival is door Gemeente Rotterdam opgenomen in de impulsregeling en krijgt hierdoor twee jaar lang extra subsidie. Festivaldirecteur Guido de Groot kan zijn geluk niet op: “Ik ben verheugd dat de gemeente de waarde van het Rotterdam Bluegrass Festival inziet en besloten heeft ons te ondersteunen in het zetten van de volgende stap”. 

Het Bluegrass Festival begon als een wijkfestival met 250 bezoekers, maar is ontpopt tot een heuse muziek walhalla met 16.000 bezoekers van over heel Europa! De subsidie is bedoeld voor (jonge) culturele organisaties om zich te kunnen ontwikkelen en moderniseren op zowel professionele als artistieke activiteiten. Het festival krijgt deze privilege, omdat zij al jaren een waardevolle betekenis hebben voor het cultuurpalet van Rotterdam, aldus Gemeente Rotterdam. 

In 2020 kon het festival haar tienjarig bestaan niet vieren. “Als het verbod op het organiseren van evenementen is opgeheven en corona maatregelen het toestaan, zijn er grootse plannen om het door de jaren heen toegenomen aantal bezoekers kwijt te kunnen”, legt de organisatie uit op hun website. “Naast nieuwe locaties wordt ook de programmering uitgebreid en kunnen bezoekers rekenen op nóg meer bluegrass-gerelateerde activiteiten in diverse vormen!”

OPEN Rotterdam was aanwezig bij eerdere edities van het evenement. 

Zo ook in 2018, toen twee bijzondere soorten muziekgenres samenwerking met elkaar aangingen! Rotterdamse rapformatie ‘De Likt’ en Bluegrassband ‘Leadbeaters’ gaven toen een uniek optreden op het Bluegrass Festival. Wij kregen een sneakpreview!

In 2016 waren wij aanwezig bij het festival op het Pijnackerplein in Rotterdam Noord. OPEN Rotterdam ging langs en sprak met dé enige Rotterdamse band op dit festival: The Skiffle Billy Cocktail!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat