Rotterdam Bluegrass Festival zoekt deelnemers voor talentenjacht

Het Rotterdam Bluegrass Festival is op zoek naar muzikanten die tijdens het evenement in het Oude Noorden mee willen doen aan een talentenjacht. De deelnemers spelen op de eerste dag van het driedaagse festival en maken kans op een plek in het programma van de editie in 2023.

Ooit begonnen als een klein wijkfestival, trekt het Rotterdam Bluegrass Festival jaarlijks zo’n 10.000 bezoekers en viert de organisatie van 24 tot en met 26 juni 2022 alweer het 10-jarig jubileum. Het gratis toegankelijke festival op het Pijnackerplein, waar bluegrass- en americana-artiesten uit binnen- en buitenland optreden, biedt daarbij ook een plek aan opkomend talent. Zij kunnen zich aanmelden voor de talentenjacht op vrijdag 24 juni en staan als ze geselecteerd worden tussen grote namen als Lonesome Ace Stringband, Gangstagrass en Bluegrass Boogieman. De hoofdprijs? Een betaald optreden op Rotterdam Bluegrass Festival 2023. De deelnemers die naast de hoofdprijs vissen, maken nog kans op andere prijzen.

Artiesten die mee willen doen aan de talentenjacht van het Rotterdam Bluegrass Festival kunnen zich aanmelden door voor 15 mei een mail te sturen naar Bluegrass Festival onder vermelding van RBF talent contest.

Op het Pijnackerplein in het Oude Noorden verzamelen zich voor het Rotterdam Bluegrass Festival elk jaar liefhebbers van bluegrass, folk, americana en aanverwante genres. Door de coronacrisis was dat afgelopen jaar helaas niet mogelijk en daarom blikte organisator Guido de Groot bij OPEN Rotterdam in FESTIVAL TV terug op voorgaande edities.