Rotterdam denkt aan het milieu en neemt maatregelen

De gemeente neemt verschillende maatregelen die de stad vanaf 2020 duurzamer moeten maken. Zo heeft de gemeenteraad besloten dat Rotterdammers vanaf 1 januari geen reclamefolders meer standaard in de bus ontvangen. Ook komt er in het nieuwe jaar een definitief oplaatverbod van ballonnen.
Met de maatregelen wil de gemeente in 2020 het milieu ontlasten en afval besparen. Zo zou het nieuwe foldersysteem drie miljoen kilo afval per jaar moeten besparen. Ook het verbod voor het oplaten van ballonnen zou goed zijn voor het milieu, aldus wethouder Arno Bonte. Volgens de wethouder van duurzaamheid komen de resten van ballonnen in de natuur terecht en door een verbod zou veel dierenleed worden voorkomen.

Het duurzame jaar wordt ingeluid met ecologisch vuurwerk dat tijdens de Rotterdamse vuurwerkshows met oud en nieuw de lucht in wordt geschoten. Dit ecologische vuurwerk levert minder afval op en bevat minder milieubelastende stoffen. Het vuurwerk kost 78 duizend euro extra. Dat bedrag wordt gefinancierd met het veiligheidsbudget.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat