Rotterdam geeft Raad: ‘Minder politie en meer aandacht voor de jeugd’

Over een paar weken is het weer zover en mogen we gaan stemmen voor een nieuw parlement. Ook Rotterdamse politici wagen een poging om een blauwe zetel te bemachtigen.

Rotterdamse raad
In Rotterdam geeft raad praten we, aan de hand van een of meerdere thema’s, met een Rotterdamse kandidaat voor de Tweede kamer over de weg naar het Binnenhof en waarbij Rotterdammers direct advies kunnen geven aan de kandidaat, om Rotterdam en Rotterdamse thema’s op de agenda te zetten in de Tweede kamer.

Minder politie op straat
In deze derde aflevering spreken we de oud-fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam in de Rotterdamse gemeenteraad, Joost Eerdmans. Joost heeft, na korte vrijage met Forum voor Democratie, nu samen met Annabel Nanninga de partij JA21 opgericht. Hij staat op nummer 1 op de lijst voor de Tweede Kamer en vindt vooral de thema’s veiligheid en migratie belangrijk.

Onderweg naar, en voor het oude huis van Pim Fortuyn, hebben we het over migratie, veiligheid, integratie en de Rotterdamse manier van politiek bedrijven. Daar waar Eerdmans een voorstander is van strenge handhaving en veel politie inzet, krijgt hij van Rotterdammers onder andere het advies om het juist met minder politie te doen. Maar ook meer jongeren in de politiek en daardoor meer aandacht voor de jeugd.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat