Rotterdam houdt met brandende fakkel een ‘wake’ voor een humaner asielbeleid

Rotterdam houdt met brandende fakkel een 'wake' voor een humaner asielbeleid

Een groep Rotterdammers heeft zondagavond een wake voor vluchtelingen gehouden. De demonstranten vinden dat het tijd is voor een humaner asiel- en migratiebeleid. De wake is onderdeel van de landelijke actie Lopend Vuur. Een actie waarbij een brandende fakkel langs verschillende dorpen en steden trekt, om aandacht te krijgen voor de situatie van vluchtelingen.

Het Platform Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen organiseerde de wake op het Kruisplein voor het Centraal Station. Tijdens de wake van zondagavond spraken twee artsen over wat zij aantroffen in het kamp Moria, lazen dichters poëzie voor en er werd een minuut stilte gehouden voor de vluchtelingen die wachten in kampen en slachtoffers van de oorlog in Syrië. Zo leefde Abraham 25 jaar zonder legale papieren in Rotterdam en vertelde hij zijn verhaal over vluchten.

Een wake is een religieus ritueel waar je mensen herdenkt. Het Platform Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen werkt met verschillende organisaties en burgers samen om deze verhalen zichtbaar te maken en zich sterk maken voor vluchtelingen.