Rotterdam kan dansen, kijken en beatboxen in prinsessenjurk dit weekend

De zomerzon laat Rotterdam ook dit weekend nog behoorlijk stralen. Een perfecte gelegenheid om nog zo veel mogelijk tijd buiten door te brengen. Ook het weekend van zaterdag 9 op zondag 10 september staat nog bomvol leuke uitjes en zomerse activiteiten. Hieronder vind je een overzicht.

Het Plaswijckpark verjaardagsfeest
Het Plaswijckpark, het recreatiepark aan de Bergse Achterplas, bestaat dit jaar 100 jaar. De binnen- en buitenspeeltuin viert daarom dit hele weekend feest. Het thema ridders en prinsessen staat centraal, dus alle jonge en oude vorstelijke Rotterdammers zijn van harte welkom. Ter ere van het jubileum heeft het Plaswijckpark hun website veranderd en zijn ze ook nog hard aan het werk voor het nieuwe paviljoen. Lees hier ons bericht uit januari hierover.

Baroeg Open Air Festival
De veertiende editie van dit jaarlijkse muziekfestival is dit jaar op zaterdag 9 september. In het Zuiderpark bij Ahoy heeft poppodium Baroeg ook dit jaar weer een line-up met underground programmering zoals; Ploegendienst, Smudged en Katatonia. Naast genieten van de muziek in de zonneschijn, kun je, net als Lesley vorig jaar, ook proberen te crowdsurfen.

Het Open Monumenten dag Rotterdam
Verschillende monumentale gebouwen zijn op zaterdag en zondag weer open voor publiek. Mocht je op zoek zijn naar verkoeling, dan kun je vluchten in de schaduw van verschillende gebouwen. Op de route worden op verschillende plekken ook rondleidingen en activiteiten georganiseerd. In dit bericht hebben we vijf bijzondere plekken voor je op een rijtje gezet.

De Rotterdam Street Culture Week en ALL CAPS Street Art Festival
De RSCW, Rotterdam Street Culture Week, begint loopt tot zondag 17 september. De week staat in het teken van de Rotterdamse straatcultuur en alle verschillende disciplines die hierbij horen. Verspreid over de stad zijn activiteiten, optredens en expo’s te vinden. Dit weekend staat onder andere in het teken van; een skateboardcontest, een beatbox battle, een panna workshop, een comedyshow en verschillende talks. Ook opent de route van ALL CAPS street art festival, in het Feijenoord district. Verschillende kunstenaars en writers zetten de stad in het zonnetje door deze te verfraaien met hun werk. Er is een nieuwe map beschikbaar om de route te volgen en alle nieuwe street art pieces te zien.

Midden in de Maas Festival
Het Midden in de Maas festival is een muziekfestival op het Noordereiland. Op zondag 10 september kunnen de Noordereilanders en overige Rotterdammers, omringd door de verkoelende Maas, verschillende artiesten zien. Naast gevestigde namen geeft het festival ook ruimte aan lokaal aanstormend talent. De muziek varieert van Franse jazz en blues, tot rock en balkan beats. Dus Rotterdammers op zoek naar een ‘eiland’ gevoel dit weekend kunnen kijken bij Midden in de Maas.