Rotterdam kiest weer voor beste stukje architectuur van de stad

Het Havenkwartier of de Roseknoop? Wat is jouw favoriete stukje architectuur in Rotterdam dat dit jaar gerealiseerd is? Dat kan je laten weten tijdens de Rotterdam Architectuurprijs 2024. Tot en met 29 april kun je stemmen op tien gebouwen die zijn geselecteerd uit de veertig geselecteerde projecten.

De tien kanshebbers zijn: Olympia College Rotterdam, Prinsessenflats, Havenkwartier, Grondstoffenstation Afrikaanderplein, De Hoekstee, Trappenhuis, Metrostation Strand, The Lobby, Roseknoop en Babel.

Een vakjury, onder leiding van Maike van Stiphout, heeft de tien architectuurprojecten gekozen uit de nominatie. Hierbij kijken ze naar de diversiteit en kwaliteit, innovatie en de relatie tussen de gebouwen en hun omgeving. Wat betekent een gebouw voor de buurt? En hoe past het in de natuurlijke en sociale context?

Stemmen kan op www.rotterdamarchitectuurprijs.nl of in de bibliotheken van Overschie, Zuidplein, Delfshaven, IJsselmonde, Hoogvliet, Ommoord en de Centrale Bibliotheek in het centrum. Het project met de meeste stemmen wint de publieksprijs, uitgereikt door het stadsbestuur. Niet alleen de gebouwen vallen in de prijzen, ook de stemmers. De persoon met de beste motivatie voor hun stem wint een diner in de Euromast. De meest inspirerende inzenders worden uitgenodigd voor de feestelijke prijsuitreiking op 14 juni.

In 2022 maakten wij een serie over alle genomineerden voor de Rotterdam Architectuur Prijs.