Rotterdam kleurt groen om aandacht te vragen voor de pleegzorg

Pleegouders, pleegzorgbegeleiders en pleegkinderen kleuren de binnenstad van Rotterdam vrijdagavond 4 november groen met een lichtjeswandeling en silent disco. Verschillende pleegzorgorganisaties als Enver, Horizon, Timon en de WSG willen met ‘#GROENLICHT Walk & Talk’ zo niet alleen aandacht vragen voor pleegkinderen en -ouders maar hopen daarnaast ook meer potentiële pleeggezinnen te bereiken.

De wandeling begint vrijdag om 19.30 uur op het Heemraadsplein in het centrum van Rotterdam. “Het doel van de wandeling is het uitwisselen van informatie tussen pleegouders, pleegkinderen en pleegzorgbegeleiders. Ook willen we nieuwe mensen, die nog niet zoveel weten over de pleegzorg, uitnodigen om mee te lopen en meer te leren over het onderwerp”, vertelt Anne van der Velde, communicatieadviseur bij Enver, een van de organisaties achter de Walk & Talk.

De organisatie van het evenement zorgt voor voldoende groene lichtjes, maar deelnemers kunnen deze zelf ook extra meenemen voor een nog groener evenementen vol licht. “Hoe meer groen, hoe beter.” De kleur groen symboliseert ieder kind dat op pleegzorg wacht. Om elk van deze kinderen namelijk groen licht te geven, zijn er 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig. Zowel in deeltijd, kortdurend, als voor langere tijd.

Aan het einde van de wandeling, rond 21.00 uur, vindt er op het Schouwburgplein een silent disco plaats om nog meer aandacht te trekken voor de pleegzorg. “Het idee is om de avond met z’n allen op een gezellige manier af te sluiten en nog meer op te vallen, want de koptelefoons met muziek hebben immers ook groene lichtjes”, legt Anne uit.

Iedereen die de pleegzorg ook wil steunen en mee wil lopen, kan mailen ‘ik wandel mee’ naar [email protected].