Rotterdam schittert in nieuwe film Casanova

De nieuwe film Casanova speelt zich af in Rotterdam. Op het ss Rotterdam wordt er morgen een scène gefilmd voor de film. In de Facebookgroep Commodity Market Rotterdam werd afgelopen week een oproep gedaan voor figuranten die wilden ‘feesten op het ss Rotterdam’. De regisseur is nu helemaal voorzien van figuranten. Maar hoe gaat het filmen tijdens de coronacrisis?

Door de coronacrisis werden de opnames stilgelegd, die zijn inmiddels weer – aangepast – hervat. Ook de filmwereld moet zich houden aan strenge maatregelen tijdens het werk. “Het team moet onderling anderhalve meter afstand van elkaar houden, maar de cast hoeft dat niet”, legt producent Edvard van ’t Wout uit. De cast wordt getest op corona. Op de set zijn er looproutes aangegeven met lijnen op de grond. Ondanks dat de scènes zijn opgeschoven staat de film nog steeds gepland om 8 oktober 2020 in première te gaan, aldus Van ‘t Wout.

“Rotterdam is gewoon een toffe stad, ik zou er zeker wonen als ik niet in Amsterdam zou wonen”, zegt Van ‘t Wout. In de film zijn bekende plekken zoals de Markthal, bepaalde delen van Delfshaven en natuurlijk het ss Rotterdam te zien. De film gaat over een onzekere journalist, die wordt gespeeld door Jim Bakkum. Hij gaat undercover om meer te weten te komen over een datingcoach. De stad is volgens de producent ook gekozen vanwege ‘de mooie moderne uitstraling’.

 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat