Rotterdam verwelkomt foodtrucks op 12 locaties

De gemeente Rotterdam experimenteert met foodtrucks. Op 12 aangewezen locaties in de stad mag gedurende het experiment van een jaar een wisselend aanbod aan foodtrucks worden geplaatst.

Vrijdag 21 april was de eerste dag dat men kon genieten van het eten bij de verschillende foodtrucks. De officiële opening vond plaats in het Wijkpark Oude Westen. De gemeente selecteerde samen met de gebiedscommissies 12 locaties. De foodtrucks staan afwisselend op minimaal drie locaties uit de volgende lijst: Boompjes/Leuvehoofd, Oostplein, Wijkpark Oude Westen, Museumpark, Luchtsingel t.h.v. Pompenburg, Het Park, Wijnhaven, Wilhelminapier, Wilhelminaplein, Rijnhaven (achter het Nieuwe Luxor), Zuiderpark en Balkon aan de Maas. Voordat de foodtrucks hun plek mogen innemen op een van de locaties, moeten ze eerst gekeurd worden door The Foodconvoy. “Wij letten er vooral op, dat ze schoon en mooi zijn, maar ook dat ze goede service kunnen bieden, zelfs wanneer het druk is.” De gemeente selecteert dus zelf geen foodtrucks.

Als het experiment slaagt, hoopt de gemeente over te gaan naar een permanente regeling voor de foodtrucks. Foodtrucks kunnen zich hier aanmelden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat