Rotterdammer Hubert is genomineerd voor boekverkoper van het jaar

Hubert heeft één grote passie en dat is boeken verkopen. Dit doet hij al bijna 30 jaar en hij heeft nu de grote eer om genomineerd te zijn voor boekverkoper van het jaar als enige Rotterdamse verkoper. Hij is al eerder genomineerd geweest. Deze keer hoopt hij te winnen.

Hij staat nu nog op de longlist die bestaat uit 40 verkopers. Mensen kunnen online stemmen op hun favoriete verkoper. Hieruit wordt een lijst samengesteld met vijf verkopers en een jury bepaald wie als winnaar uit de bus komt. De jury bestaat uit: Ronald Giphart (juryvoorzitter), Lisa Snijders (Winnaar 2015, Boekhandel Stevens), Geneviève Waldmann (directeur/uitgever, Luitingh-Sijthoff), Daisy Verhoeven (vertegenwoordiger, WPG Uitgevers), Michiel Rigters (Voorzitter stichting Elspeet), Doris Zevenbergen en Nienke van Zwam (Secretarissen Albert Hogeveen Bokaal).

Hubert is al eerder genomineerd geweest, maar helaas heeft hij toen niet gewonnen. Deze keer doet de boekwinkel waar hij werkt, Maximus, meer aan de promotie. Ze spreken klanten aan dat ze moeten stemmen en ze zetten hun social media kanalen in. “Het lijkt me een enorme eer om ook eens boekverkoper van het jaar te worden.”

In 2007 was Maximus nog van Hubert. De zaak zat aan de overkant van waar het nu zit aan de Bergse Dorpsstraat. De winkel verhuisde naar de overkant, maar ging helaas failliet. De boekhandel kreeg een nieuwe eigenaar en Hubert werd bedrijfsleider: “Het is boeken verkopen. Het gaat heel erg over mensen en dat maakt het ook leuk. Het brengt je op plekken en het laat je dingen doen die het extra leuk maken. Eigenlijk kan ik niet iets anders voorstellen dan dit. Zo simpel is het.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat