Rotterdammer Taoufik helpt bij inzameling goederen voor vluchtelingen

Veel vluchtelingen die vanuit het Midden-Oosten naar West-Europa willen moeten via Griekenland. Een gevaarlijke boottocht die vaak strandt op één van de eilanden. Om de ontheemden daar te helpen, zamelen Rotterdammer Taoufik Abraymi en andere vrijwilligers van de Hulpkaravaan Griekenland spullen in.

Taoufik heeft zelf twee kinderen en na het zien van verschillende media, vond hij dat hij iets moest doen. Hij begon eerst met een inzameling thuis. Nu werkt hij bij een depot in Bleiswijk waar zij de spullen inzamelen en sorteren. Zelf is hij al twee keer meegegaan naar Griekenland om hulp te bieden en met organisaties te spreken waar behoefte aan is. Een ervaring die veel indruk op hem heeft gemaakt.

In zes weken hebben zij al ruim 80 ton aan goederen weten te verzamelen in een gesponsorde loods in Bleiswijk. In deze loods helpt Taoufik samen met de andere vrijwilligers de goederen te verdelen in diverse categorieën om de ontvangers van het makkelijker te maken bij het verspreiden. Vaak worden de goederen in een zak geplaatst alles door elkaar heen.De goederen die zijn gesorteerd, worden uiteindelijk met vrachtwagens naar verschillende plaatsen gebracht in Griekenland.