Rotterdammers blij met mogelijke versoepelingen: ‘De economie komt weer op gang’

Dinsdag is er weer een persconferentie waarin waarschijnlijk wordt aangekondigd dat men vanaf woensdag onder voorwaarden weer een restaurant, theater en sommige evenementen kan bezoeken. Wij vroegen Rotterdammers op de Kop van Zuid of het verantwoord is om nu al te gaan versoepelen.

“De economie komt weer op gang”, vertelt een voorbijganger. “Vooral voor de horeca is het fijn.” Hij vindt het een goede zaak dat de druk op het kabinet om de horeca en de cultuursector open te gooien zo groot is geworden dat het ook daadwerkelijk lijkt te gebeuren. Ondanks dat de besmettingscijfers blijven oplopen vinden de geïnterviewden op de Wilhelminapier het geen slechte beslissing om de samenleving verder open te gooien. “Ik ben geen expert, maar als ik het goed begrijp blijven de ziekenhuisopnames laag. Dan vind ik het een goed idee.”

Door de huidige quarantaineregels kampen verschillende sectoren met een ongekend hoog ziekteverzuim en zitten ook veel scholieren noodgedwongen thuis. In Feijenoord merken ze niet veel van het hoge aantal ziekmeldingen. “Op mijn werk is er weinig aan de hand, maar om me heen zie ik wel veel mensen ziek worden.”

Het helpt ongetwijfeld ook mee dat de geïnterviewden die OPEN Rotterdam heeft gesproken, aangeven nog steeds rekening te houden met de huidige coronamaatregelen. “Ik ben nog steeds voorzichtig,” vertelt een vrouw. “Maar ik heb wel weer zin om lekker op een terrasje te zitten.”