Rotterdammers delen hun beste recepten met jullie

“Zullen we uit eten?”, zal je zo snel niet mee horen. Alle restaurants in Rotterdam zijn dicht tot dinsdag 28 april. Dit betekent dat je thuis creatief kan kokkerellen in de keuken, zeker ook als je dat nooit deed of tijd voor had.

Tijdens de coronacrisis zijn Rotterdammers volledig op hun zelf aangewezen, zo ook de Rotterdammer David Rodrigues. “Ik houd van roerbakgerechten en koude salades”, vertelt David. Doordeweeks maakt hij eenvoudige recepten en in het weekend doet iets meer moeite. Zo maakt hij traditionele Kaapverdische gerechten klaar. Na elke stap belt zijn moeder even om aanwijzingen te geven. Volgens David verbindt koken en dat maakt het leuk.

Dit is zijn zelfgemaakte Kaapverdiaanse couscous

David: ”Ik kreeg een berichtje van iemand waarin stond ‘Mannen kunnen wel koken!’. Ik kon er om lachen, maar de traditionele rolverdeling is volgens mij toch al voorbij. Of mannen even lekker koken is de tweede vraag.”

Wat is jouw favoriete recept? Stuur ons een video van jouw recept naar [email protected] of naar het Instagramaccount van OPEN Rotterdam.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat