Rotterdammers dromen van een berg

Met de kreet dat de berg komt, trok een groep initiatiefnemers onder de aanvoering van Thijs Zonneveld, journalist en oud-wielrenner, in 2012 met hun plan om een berg te bouwen in Nederland. Dat plan werd afgewezen vanwege financiële haalbaarheid. De Rotterdamse Dromers hebben zich laten inspireren door de journalist en willen een berg in Rotterdam.

Dankzij een fanatieke volger van de website Rotterdamse Dromers kreeg het plan weer aandacht. Het gaat nu meer om een berg om op te recreëren. De berg krijgt een recreatieve functie met bezigheden zoals fietsen, wandelen en skiën en tegelijk genieten van de buitenlucht.

De binnenkant van de berg krijgt meerdere functies zoals distributiecentra en datacenters, dit allemaal om ruimte te creëren op het dichtbevolkte land. Daarnaast wordt het een heuvel om op te wonen.

Volgens de Rotterdamse dromers wordt de berg laag opgebouwd. Dit stoort niet aan het cultuurlandschap. Het constructieve ontwerp is gemaakt door Summum Engineering en ook doorberekend. Voor de werkelijke realisering ervan wordt nog gesproken met verschillende partijen.

Het complete plan vind je hier.

Foto: Rotterdamse Dromers

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat