Rotterdammers genieten van heropening Diergaarde Blijdorp en sportscholen

Deze woensdag zijn er weer een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen ingegaan in ons land. Zo gaan verschillende parken weer open voor buitenrecreatie en is ook binnen sporten weer mogelijk. Het is een stap waar veel mensen naar hebben uitgekeken.

Dat blijkt dan ook als Giovanni van Bronckhorst de hekken opent van Diergaarde Blijdorp. Stipt om 09.00 uur in de ochtend staat er al een tiental mensen klaar om het park binnen te gaan. Bezoekers moeten vooraf een tijdslot boeken om het park te betreden. “Het ging verrassend makkelijk. Ik hoorde dat de dierentuinen weer open mochten en ik ging gelijk kijken en er was meteen plek. Er was toen ook nog niet aangekondigd dat het kon”, vertelt een van de bezoekers. “Ik vind het wel dubbel. Ik werk in het ziekenhuis en daar gaat het nog niet zo goed.  Laten we voorzichtig doen, maar ik denk dat buiten een hoop moet komen.De spoedeisende hulp is nog heel druk en ook de intensive care is heel druk. Het gaat beter en het wordt nog beter, maar we zijn er nog niet. Ik vind het fijn dat het allemaal buiten is”, zegt een andere bezoeker.

Naast Blijdorp opent ook onder meer Plaswijckpark de deuren. Een echtpaar met hun gastgezin keken er erg naar uit. “Normaal komen we hier drie dagen in de week. Maar sinds half december mochten we niet meer komen natuurlijk. Dus toen zijn we maar thuis wat speeltuintjes in de buurt op gaan zoeken, maar ja die zijn allemaal zo nat. Soms niet zo schoon en hier is het altijd wel leuk en gezellig”, doelt hij op het Plaswijckpark. Ook binnensporten is weer toegestaan. De sportscholen werken eveneens met een tijdslot. “Ik heb toch een buikje gekregen doordat ik minder ben gaan bewegen”, lacht een bezoeker. De motivatie straalt van de verschillende bezoekers af. Ook die net uit de sportschool komen. “Als ik morgen nog kan lopen, dan ga ik morgen weer”, lacht een andere bezoeker. Nu maar hopen dat hij niet teveel spierpijn heeft.