Rotterdammers in actie voor Noordwest Kenia

Het coronavirus houdt de hele wereld zo in zijn greep, dat ander leed vergeten dreigt te worden. Dat geldt ook voor de problemen in het Noordwesten van Kenia. De afgelopen maanden viel er zoveel regen dat een groot deel van dit gebied te maken kreeg met gigantische modderstromen die een enorme ravage hebben achtergelaten. Scholen, bomen en huizen werden meegesleurd met de stromingen en tientallen mensen kwamen om het leven.

De Rotterdamse Stichting Sosurwo Fonds is daarom druk bezig met het inzamelen van geld om voedselpakketten te kunnen samenstellen en uit te delen. “We zijn sinds april bezig met onze actie en we hebben tot nu toe ongeveer 120 gezinnen van een pakket kunnen voorzien,” vertelt Dorcas Chepkwony van Sosurwo. Zij heeft deze stichting opgericht. “Mijn roots liggen in Kenia, ik en mijn kinderen zijn hier geboren, maar ik voel me toch erg betrokken met het land. Ik vind het belangrijk om ons in te blijven zetten voor de getroffenen, zodat ze weten dat we aan ze blijven denken. Helaas kunnen we op dit moment geen spullen sturen, maar we doneren wel geld aan verschillende zusterorganisaties in Kenia.”

De laatste weken is er ook goed nieuws te melden, want de enorme regenbuien zijn gestopt. “Dat is zeker fijn, maar over een paar weken, komen de sprinkhanen en heeft dit gebied weer een probleem, daarom blijven we ons inzetten!” Aldus Chepkowy.

Doneren kan op de website van de stichting.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat