Rotterdammers over fietsverkeer in de stad: ‘Sommige fietsers kunnen echt niet rijden’

In Rotterdam zie je regelmatig fietsers die zich niet helemaal aan de verkeersregels houden. Internationale studenten die in Rotterdam wonen weten vaak niet hoe het verkeer werkt en dat kan voor onveilige situaties zorgen. “Ze mogen zich meer aan de regels houden.”

Op de fietspaden is het soms heel chaotisch. Fietsers rijden bijvoorbeeld door rood, of ze gaan tegen de richting in. Dat kan gevaarlijk zijn, vooral als je te voet bent en wil oversteken. Internationale studenten dragen ook bij aan de verwarring. Ze kennen de Nederlandse verkeersregels niet altijd even goed en dat kan voor ongelukken zorgen. Voetgangers in Rotterdam geven hun verschillende meningen over hoe de fietsers zich gedragen: “Sommige fietsers kunnen echt niet rijden, ze snijden je gewoon af”.

Het is goed om te benadrukken dat het volgen van de regels belangrijk is voor ieder zijn veiligheid. Met wat meer bewustzijn en uitleg kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich veilig voelt op de Rotterdamse wegen. Een internationale student zou het fijn vinden om een les te krijgen over de verkeersregels en veiligheid: “Elke plek heeft andere verkeersregels, dus een theorieles voor fietsers die nieuw zijn in Rotterdam zou wel fijn zijn.”