Rotterdammers over grensoverschrijdend gedrag: ‘Het is niet normaal’

Rotterdammers zijn enorm geschrokken van The Voice of Holland-aflevering van BOOS die nu al bijna 8 miljoen keer is bekeken in 24 uur. Oud-kandidaten en betrokkenen spreken zich in de aflevering uit over machtsmisbruik achter de schermen van het programma. Naar aanleiding van deze misstanden bij The Voice vragen wij Rotterdammers in Prins-Alexander wat werkgevers kunnen doen om veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Verschillende medewerkers van The Voice of Holland worden beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Machtsmisbruik komt regelmatig voor op de werkvloer en dit zorgt voor een onveilige sfeer. Een Rotterdams meisje vertelt ons dat ze het niet vindt kunnen wat er gebeurd is: “Goed dat er eindelijk open kaart wordt gespeeld.”

Volgens de Rotterdammers is het absoluut niet normaal om seksueel getinte opmerkingen te maken naar een ander geslacht. Een voorbijganger zegt dat werkgevers niet de veiligheid kunnen garanderen, maar kunnen ze er wel alles aan doen om je zo veilig mogelijk te voelen op de werkvloer. ‘’Zelf heb ik mij nooit onveilig gevoeld op de werkvloer, mocht ik mij niet veilig voelen dan kan ik dit aangeven bij een teamleider.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fred van Leer (@fredvanleer)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hasna El Maroudi (@hasnaelmaroudi)