Rotterdammers positief over hoogbouwplannen in de binnenstad

150 meter, 215 meter, 250 meter… Rotterdam gaat als het aan de gemeente ligt weer flink de lucht in bouwen. Er zijn nu plannen voor het hoogste flatgebouw van Nederland van 250 meter aan de Hofplein Fontein. Maar, wat vinden Rotterdammers van die hoge gebouwen? En willen ze er eigenlijk wel meer?

Met 215 meter hoogte gaat de Zalmhaventoren aan de Erasmusbrug al het hoogste gebouw van Rotterdam worden. Daarmee streeft het de Maastoren op de Kop van Zuid met zijn 164,75 meter hoogte voorbij. Maar daar stoppen de ambities van Rotterdam niet. Verschillende projecten zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van verschillende torens die nog hoger moeten worden, met als kers op de taart flatgebouw RISE. Het gebouw zou aan de Hofplein Fontein moeten komen te staan met een lengte van 250 meter.

Wat vinden de Rotterdammers daarvan? Zitten ze wel te wachten op zulke enorme gebouwen? ‘’Er mogen er wat mij betreft meer bijkomen. Maar ik ken ook iemand die hier achter woont, ja die zijn er allemaal niet zo blij mee. Vanwege bijvoorbeeld het uitzicht en het zonlicht.’’ Een andere Rotterdammer vindt de hoge gebouwen er helemaal bij horen. ‘’Als je al jaren in Rotterdam woont dan weet je niet anders dan dat er van die hoge leukjes staan. Soms staan ze in de weg, maar ze zijn wel nodig. Waarschijnlijk met zo veel woningnood gaat iedereen roepen van wel.’’