Rotterdammers reageren op boycot na uitspraak Johan Derksen

De opmerkingen van Johan Derksen in het televisieprogramma Veronica Inside, waarin hij rapper Akwasi min of meer uitmaakt voor zwarte piet, hebben op social media voor ophef gezorgd. Bedrijven die in het programma adverteren worden ook aangesproken op de opmerking van Derksen. In de Open Vraag vragen we Rotterdammers voor de filialen van twee van die adverteerders wat ze van de zaak vinden.

De meeste Rotterdammers in de Open Vraag reageren positief op het besluit van een aantal bedrijven om zich terug te trekken als sponsor van het televisieprogramma met Johan Derksen. Johan beweert in de desbetreffende aflevering van Veronica Inside dat hij geen fan is van racisme, maar een voetbalfan op straat denkt hier anders over. Volgens hem zitten de uitspraken wel tegen de rand van racisme aan.

Derksen maakte de opmerking over Akwasi toen er in de talkshow over een Black Lives Matter demonstratie werd gesproken. Er was er een zwarte piet aanwezig als tegendemonstrant. Johan maakte de opmerking: “Weten we zeker dat het geen Akwasi was.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat