Rotterdammers uit Noord kunnen eigen ‘kadegedicht’ aan de Rotte krijgen

Rotterdammers uit Noord kunnen een eigen ‘kadegedicht’ insturen. Op de kade tussen de Zaagmolenbrug en de Noorderbrug in het Oude Noorden komt namelijk in april een gedicht te hangen, geschreven door een Rotterdammer.

Het gedicht mag overal over gaan. Over Rotterdam, specifiek over het Oude Noorden, over Valentijnsdag of over totaal iets anders. “Het is allemaal heel vrij. We vinden het vooral belangrijk dat de mensen uit Noord hier aan mee kunnen doen en de kans krijgen om iets moois te creëren”, legt Jiske Foppe uit van de Stichting de Zoek naar Schittering. “Het kan een kort gedicht zijn, maar ook een mooie dichtregel bijvoorbeeld. Hoe het er precies uit gaat zien, houden we nog spannend tot het laatste moment.”

Samen met de Rotterdamse dichter Jana Beranová en Edwin de Voigt, festivaldirecteur van Het Noorderdicht, zal Jiske het winnende gedicht selecteren. “Ik vertrouw op haar expertise en op haar gevoel voor wat goed werkt”, vertelt Jiske.

Rotterdammers kunnen nog tot en met 14 februari hun gedichten insturen via [email protected]. Om kans te maken op de winst moet je wel wonen in de Agniesebuurt, Provenierswijk, Bergpolder, Blijdorp, Liskwartier óf in het Oude Noorden.