Rotterdammers voeren actie op Binnenrotte voor vluchtelingen Moria

Op de Binnenrotte zijn donderdagavond honderden Rotterdammers bijeengekomen om hun steun te betuigen aan de vluchtelingen van het Griekse kamp Moria. Dat kamp brandde in de nacht van 9 september volledig af. De demonstranten willen dat de vluchtelingen worden opgevangen in Europa.

“Wij staan niet achter de gure wind die door Europa waait. Wij willen een humaan asielbeleid, waarbij mensen die vluchten voor oorlog een veilig onderkomen krijgen in fatsoenlijke omstandigheden. Europa en Nederland moeten veel meer vluchtelingen overnemen”, aldus de initiatiefnemers, die in samenwerking met Rotterdam Verwelkomt Vluchtelingen de manifestatie organiseerden.

Ze vinden de brand de uitkomst van een jarenlange mensonterende situatie in het kamp. “Al vijf jaar leven duizenden mensen er verwaarloosd in koude tentjes, in een vuil, overvol kamp. Moria is compleet verwoest en Rotterdammers staan er niet bij stil.”

De tweehonderd demonstranten verzamelden zich rond 7 uur ‘s avonds op het plein om hun doelen duidelijk te maken. Onder andere IFMSA-Rotterdam, VluchtelingenWerk Nederland, Stichting STOLA, Voice Of All Women, Inclusie StudentenCommissie Erasmus MC en meerdere politieke partijen steunen de manifestatie.