Rotterdammers wandelen samen om eenzaamheid tegen te gaan

Elk jaar is de ‘Week tegen de Eenzaamheid’ en ook in Rotterdam wordt tijdens de eerste week van oktober nadrukkelijk aandacht besteed aan eenzaamheid. Peter van der Wal verloor vorig jaar zijn vrouw na bijna zestig jaar huwelijk. Om eenzaamheid tegen te gaan, wandelt hij meerdere keren per week met een wandelclub door de stad.
Het leven oppakken na het overlijden van een partner is geen gemakkelijke opgave. “Je staat er dan ineens alleen voor. Dat moet je dan zien op te vangen”, aldus Peter. Om mensen zoals hij te helpen werd vijf jaar geleden de ‘Coalitie Erbij’ in het leven geroepen. Tachtig verschillende organisatie vechten samen tegen eenzaamheid in onze stad.

WMO Radar is een van die organisaties. In het kader van ‘steptember’ begonnen ze samen met buurtbewoners in de wijk Hoogkwartier met een wandelclubje. Nu september is afgelopen blijkt dat de deelnemers het zo leuk vinden dat het clubje drie keer per week bij elkaar komt om een wandelingetjes door de wijk te maken.

Peter is er helemaal in zijn element. Hij kent de wijk goed en vindt het leuk om iedereen de plekjes te laten zien waar zij normaal gesproken niet snel zouden komen. “Voordat ik mij aan had gesloten bij het wandelclubje had ik op een dag als vandaag uit mijn raam gekeken en gedacht: laat maar zitten met dit weer.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat