Rotterdams bekendste filosoof is vereeuwigd in een dropje

De Rotterdamse ondernemer Olaf Ouwekerk lanceert een nieuwe dropje. Het dropje heeft de vorm van de bekende Rotterdammer Desiderius Erasmus. Volgens Olaf blijkt dat ruim 61 procent van de Rotterdammers niet of nauwelijks weet wie Erasmus was. Daar moest volgens hem verandering in komen.

Zoet eerbetoon
Met de lancering van de nieuwe dropjes hoopt Olaf Rotterdammers meer te informeren over wie Erasmus was en wat hij betekende voor de stad zo’n vijfhonderd jaar geleden. Uit zijn onderzoek blijkt dat slechts 38,5 procent namelijk echt weet wie hij was. Voor hem was dit de reden om dropjes te ontwikkelen. “Een smakelijke geschiedenisles in de vorm van een dropje, om zijn gedachtegoed te doen herleven als zacht en zoet eerbetoon.

Wie is Erasmus?
Erasmus is zo beroemd dat de Erasmus Universiteit, Erasmus Medisch Centrum, Erasmiaans Gymnasium en de Erasmusbrug naar hem zijn vernoemd. “Tot aan de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam zelfs de stad van Erasmus genoemd”, aldus Olaf. Hij wordt gezien als één van de bekendste filosofen ter wereld. Daarnaast was hij priester, humanist, theoloog en schrijver. “Ook al leefde hij ruim 500 jaar geleden, zijn gedachtegoed is van deze tijd. Volgens Erasmus moet de mens zich op drie vlakken ontwikkelen: cultureel, godsdienstig en ethisch.”

Eerder maakten de ondernemende broers Chris en Tim Klay iconische Rotterdamse gebouwen van chocola. Lees hier het bericht terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat