Rotterdamse evenementenkalender barst dit weekend uit z’n voegen

Er is geen mogelijkheid tot vervelen dit weekend! Door heel de stad is er van alles te doen. Van Roze Zaterdag en Kruiskadefest tot Museumnacht en de dag van de bouw; wij zetten een aantal festivals en evenementen voor je op een rijtje! Check snel bij welk evenement jij moet zijn!

Vrijdag 17 juni

Het Rotterdamse Boekenbal
Het eerste Rotterdamse Boekenbal sinds de coronacrisis. Helemaal in het teken van het thema van de Boekenweek van afgelopen maart: Eerste Liefde.

Debatpodium Arminius Rotterdam
20.00u

Zaterdag 18 juni

Roze Zaterdag
Het is Roze Zaterdag in Rotterdam en dat betekent dat de stad in het teken staat van LHBTQI+-Pride! Van roze ontbijtjes bij Burgertrut en Tech-Noir, een viering in de Waalse Kerk, tot een stilettorun bij Ferrie; er is van alles te doen. En, natuurlijk niet te vergeten: het festival op de Coolsingel met optredens van onder anderen Duncan Laurence en S10!
Hier vind je een overzicht met alle events!

Op verschillende locaties door de stad met een gratis festival op de Coolsingel.
09.00u – 22.00u

Dag en nacht van de Architectuur
Het is Rotterdam Architectuurmaand en dit weekend komt dat tot een hoogtepunt. Tijdens de dag en nacht van de Architectuur bekijk je de het opkomen of ondergaan van zon vanaf de 39ste verdieping van de Delftse Poort of op het dak van de GEB-toren of ga je op een tour in een van de iconische gebouwen in de stad. Hier vind je meer informatie over het programma!

Op verschillende locaties door de hele stad
05.00u – 02.00u

Gin en Rum Festival

Zijn Gin en Rum jouw favoriete drankjes? Dan kun je je hart ophalen in de Cruise Terminal tijdens het Gin en Rum Festival. Er zijn workshops, proeverijen en een siltendisco!

Cruise Terminal Rotterdam
15.00u – 22.00u

Dag van de Bouw
Tijdens de dag van de bouw kun je achter de hekken kijken van bouwprojecten in de stad. Breng een bezoek aan de bouwplaats van het Havenkwartier op Katendrecht of krijg een blik achter de schermen bij nieuwbouwproject Overhoeks. Hier zie je welke bouwplaatsen op zijn voor bezoek!

Op verschillende locaties in de stad.
10.00u tot 16.00u

Buurtfestival Hudsonplein
Het Hudsonplein is de afgelopen jaren opgeknapt en dat mag gevierd worden! Tijdens dit wereldmuziekfestival is er een marktje met ondernemers uit de wijk, activiteiten voor kinderen en natuurlijk heel veel livemuziek van onder anderen Omar Ka en DJ Static!
Meer informatie vind je op Instagram!

Hudsonplein
13.00u – 22.00u

Bloemhof muziekfestival
Alle positieve energie uit Bloemhof wordt op het Putseplein verzameld en in het zonnetje gezet!. Kinderen kunnen meedoen aan een PepChalk Stoepkrijtwedstrijd, er zijn kraampjes van Blend en Buurtoven en er zijn optredens van onder andere Theatergroep Irene & Co en The Amazing Red Country Dancers. Meer over het programma vind je hier!

Putseplein
12.00u – 18.00u

Museumnacht
Tijdens Museumnacht010 zetten 38 culturele instellingen en musea in de stad hun deuren open met speciale programmering. Zo kun je op zaklampentour op het terrein van havencomplex Brutus, ga je op zoek naar verborgen konijnen in de Superstraat in het Wereldmuseum en krijg je een flits rondleiding van 20 minuten langs de hoogtepunten van Eregalerij van de Nederlandse fotografie in het Nederlands Fotomuseum. Er zijn verschillende gecureerde routes te volgen of bekijk de programmering hier en kies je eigen pad!

Op verschillende locaties door heel de stad.
20:00 tot 01:00

Kruiskadefest
Poppodium New Grounds organiseert samen met de wijkbewoners van Het Oude Westen en de ondernemers van de Kruiskade ‘Kruiskadefest’! Geïnspireerd door de rijke geschiedenis van Het Oude Westen en de Kruiskade worden tijdens het wijkfestival lokale talenten en professionele artiesten aan je voorgesteld. Het programma vind je hier!

Tiendplein 12.00u-14.00u
Wijkpark Oude Westen 16.00u-18.00u

Rotjekoor Festival
Zaterdag kom je door het hele centrum op binnen- en buitenpodia koren tegen! Het Rotterdams Operakoor met het Rotterdam Jeugd Symfonie Orkest, het Shantykoor en het Megakoor zijn allemaal van de partij. Om 11.00u is er een feestelijke opening van het programma met een speciaal voor Rotjekoor Festival samengesteld koor onder leiding van Linda Caminita.

Rotterdam Centrum
11.00u – 18.30u

Summerbeat Festival
Ook op het Prins Alexanderplein bruist het dit weekend! Daar vind je deze zaterdag het Summerbeat Festival; een wereldmuziekfestival georganiseerd door The Female Force, in samenwerking met Cultuur Concreet, Stadsontwikkeling Rotterdam en North Sea Jazz. Er zijn workshops voor kinderen en een summermarket. Meer informatie vind je hier.

Prins Alexanderplein
14.00u – 21.00u

Permanent Festival
Zaterdag dans je je de dag door bij het Keilecafé op Permanent Festival. Liveacts en DJ’s, zoals DJ Almelo of Loud-E, draaien de beste elektronische muziek op de vier stages!

Keilecafé
14.00u – 21.00u

Zondag 19 juni

OPEN Rotterdam Architectuur Talk
OPEN Rotterdam heeft in de afgelopen jaren veel series gemaakt waarbij de Rotterdamse architectuur centraal staat. Of het nou gaat om wonen, werken, architectuur onder de grond of hoe de gebouwen tot stand zijn gekomen, achter al deze series zitten gemotiveerde makers. Op zondag 19 juni gaat OPEN Rotterdam verslaggever Sanne Poot van 16.00 uur tot 17.00 uur op het dak van het Nieuwe Instituut een uur lang in gesprek met Aurora Peters, Thomas Kuijpers, Ferrie Weeda, Itam van Teeseling, en Eric Creemers. Zij zijn de makers van Tijdlagen, Innovatieve architectuur en Idealen in Steen.

Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Het Podium, Het Nieuwe Instituut
17.00u

Klimaatmars
Deze zondag kun je meeprotesteren om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis, door mee te lopen met met de Klimaatmars. Informatie over de demonstratie vind je hier!

Binnenrotte
13.00u

Rijnhavenfest
Het eerste drijvende parkdeel van het Rijnhaven waterpark is eindelijk klaar en wordt zaterdag feestelijk geopend met Rijnhavenfest! De onthulling van het park is om 14.00, maar de rest van de dag zijn er ook allerlei activiteiten te doen rondom de kade. Je kunt suppen, waterfietsen, kanovaren of gewoon aan de kant genieten van muziek en hapjes.

Rijnhaven
13.00u

Opening Trash Can Art Expo
Twee jaar geleden werd het initiatief gestart door Wethouder Bonte om zwerfafval op het Noordplein te verminderen en nu worden de met kunst beplakte prullenbakken eindelijk onthuld! Door de prullenbakken te wrappen in felle kleuren, vallen ze meer op, waardoor ze, volgens onderzoek, beter gebruikt worden. In samenwerking met de bewoners van de Zaagmolenkade zijn de wrappings bedacht; allemaal binnen de thema’s schoon, water en de Rotte.

Zaagmolenkade
15.30u

Het hele weekend

Arab Film Festival
Als je dit weekend naar de film wilt, kun je in LantarenVenster kijken naar de arabische films Life Suits Me, The Strangers of Ashman. Op de website vind je meer informatie over de programmering!

LantarenVenster