Rotterdams Natuurlijk: proeven van de Rotterdamse straatnatuur

Horticulturele verslaggever Gina, bekend van haar Rotterdamse natuurvlogs, gaat in de serie ‘Rotterdams Natuurlijk’ proeven van de Rotterdamse straatnatuur.

Aflevering 5
Vooruitlopend op ‘Rotterdamse Parken Maand’, bezoekt Gina de pocketparkjes & ‘geheime parkjes’van de stad. En snoept ze van wijnbessen met een groepje Deense toeristen.Aflevering 4
Horticultureel verslaggeefster Gina onderzoekt de Rotterdamse daken in de vierde aflevering van ‘Rotterdams Natuurlijk’. Ze gaat naar onder andere de daktuin van het Erasmus MC en trakteert patiënten op mispel jam, praat met bewoners over de toekomst van het Hofbogen dakpark en ontdekt een bramen walhalla op het dak spoor van de Hefbrug.

 
Aflevering 3
Gina bezoekt in deze derde aflevering haar Rotterdamse tuinvrienden, die alles hergebruiken. Ook bezoekt Gina haar favoriete schooltuin en volgt ze een spoor van rozemarijn.

 

Aflevering 2 
Gina ontmoet een bekende chroniqeur die alles van Rotterdamse bomen weet en ze ook opmeet. Er wordt gesnoept van de Moerbeiboom en op het Middellandplein wordt thee gedronken  van de Linde bloesem. Weten jullie waar de Rotterdamse Victorie bomen staan ? Nee? Kijk dan naar deze nieuwe aflevering.


Aflevering 1
In aflevering 1 struint Gina door de Rotterdamse bloemrijke bermen, verzamelt ze Rotterdam fluitenkruidzaad, ontmoet zij de stadsecoloog, oogst ze wilde rucola op het bouwterrein van de Coolhaven en maakt ze Rozen champagne op de Westkousdijk.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat