Rotterdamse artiesten Vlins en Laura Yasmin belanden in Nederlandse top 50

Met hun nieuwe hit ‘Stemgeluid’ raakt de muziekcarrière van beide artiesten in een stroomversnelling! Wij spraken Vlins en Laura een paar uur voor de release van het nummer, dat direct 200.000 streaming luisteraars had.

Rapper Ilias Fettouhi, ook wel bekend als Vlins en zangeres Laura Yasmin zijn de afgelopen weken in een achtbaan terecht gekomen met hun nieuwe, veel beluisterde, nummer ‘Stemgeluid’. Ze stapten op een blauwe maandag de studio in en het was meteen raak. Het huidige succes komt niet alleen door de kwaliteit van het liedje. Het online platform TikTok blijkt ook een grote rol te hebben gespeeld in de ‘hype’ rondom het nummer. In de aanloop naar de release heeft het nummer al een miljoenenbereik en was te horen in duizenden gedeelde video’s. Hierdoor ging Stemgeluid al viraal voordat het was uitgebracht.

Vlins is naast rapper ook songwriter en schrijft veel nummers voor andere artiesten. Dat hij nu zelf scoort met dit nummer is best bijzonder. “Het was eigenlijk voor iemand anders bedoeld, maar toen kwam ik de meest getalenteerde zangeres van Rotterdam tegen”, zegt hij lachend en kijkt naar Laura.

@vlinsie Aan wie of wat voor situatie doet dit liedje je denken? We hebben inspiratie nodig voor de videoclip ❤️‍?❤️‍?❤️‍? Laat het ons weten ?? #vlins #stemgeluid #rotterdam #fyp #viral ♬ VLINS STEMGELUID LAURA YASMIN – Vlins

Het nummer is zelfs ondergebracht bij een groot wereldwijd platenlabel. Dat maakt het succesverhaal compleet. OPEN Rotterdam geeft je alvast een preview van de videoclip die woensdag 18 januari online komt. De single heeft na de release de top 50 bereikt en staat op nummer 32. Het staat op de cover van Spotify Vibes en heeft inmiddels al meer dan 250.000 streams. “Normaal als ik een nummer uitbreng dan is alleen mijn netwerk blij”, vertelt Laura, waarop Vlins grappend antwoord: “Ja, alleen mijn ma en mijn hond luisteren ernaar.” Dat is nu wel anders.

@vlinsie DROMEN KOMEN UIT ? ? #vlins #stemgeluid #vlinsie #laurayasmin #fyp ♬ origineel geluid – Vlins