Rotterdamse Asha Lachman wint prijs voor inzet voor ‘alledaagse’ mensen met ongewone problemen

‘Asha, jij bent liefde.’ Het juryrapport van de Gouden Bezem Awards over de Rotterdamse Asha Lachman is meer dan lovend. Ze verdient deze prijs voor haar inzet voor onder meer daklozen, eenzame ouderen en kinderen die opgroeien in armoede. Asha: “Niet iedereen heeft het even goed. Laat je vooroordelen los, zoek de verbinding, want dat maakt het verschil.”

Asha (midden op de foto) Lachman zet zich met haar organisatie Everyday People in voor ‘alledaagse’ mensen met ongewone problemen. Ze begon het initiatief in maart 2018 en inmiddels is het uitgegroeid tot een collectief waar onder andere ‘iceman’ Wim Hof, voetbalcoach Henk Fraser, voetbalspeler Anwar El Ghazi en drievoudig Nederlands bokskampioen Juna Prinssen als ambassadeurs onderdeel van uitmaken. 

Vrijdag 23 september nam Asha de Gouden Bezem, de waardering voor mensen die de grenzen van de regelgeving in het sociaal domein durven op te zoeken om anderen gelukkiger te maken, in ontvangst. In het juryrapport staat vooral de liefde die Asha verspreidt centraal. “Asha doet alles ‘om niet’, uit puur idealisme, wil nooit enig eer en opereert het liefst achter de schermen, maar hoe kan dat nou, lieve Asha? Jij verovert harten. Omdat je alles wat je doet, doet uit pure liefde voor jouw medemens.”