Rotterdamse Dromers presenteren ‘droomplan’ voor opknappen Schouwburgplein

Het verbeteren van het Schouwburgplein: dat is waar Gemeente Rotterdam zich mee bezighoudt. Er is een onderzoek gaande naar een ideaal vernieuwingsplan van het plein en Rotterdamse Dromers suggereert alvast een mogelijkheid. Het mag volgens hen wel wat ambitieuzer.

Het huidige project, met de beoogde plannen voor een vernieuwd Schouwburgplein, zint Rotterdamse Dromers niet. “Zonde van het geld, doe het goed of doe het niet”, is op de website te lezen. Zij willen iets wat meer lijkt op de bekende ‘squares’ van New York. Hier ligt de focus op de multifunctionaliteit van het plein, wat dan zou kunnen fungeren als evenementenplek, maar ook als rustplek.

Als het aan Rotterdamse Dromers ligt, wordt het Schouwburgplein een plek vol groen. Onnodige drukte wordt voorkomen door de straat voor De Doelen en de Schouwburg te laten verdwijnen (met uitzondering voor doelgroepenverkeer). Ook willen de Dromers het plein optillen en er zo een podium van maken, om zo een merkbare overgang tussen drukte en rust te creëren. Een verbeterd Schouwburgplein zou tevens de hele buurt aantrekkelijker maken.

Het ‘droomplan’ van Rotterdamse Dromers is ambitieus, maar volgens hen haalbaar. Wie benieuwd is naar het hele plan, kan het artikel hier lezen.