Rotterdamse hiphop legende Lloyd Marengo houdt audities voor nieuwe voorstelling

Lloyd Marengo, Hiphop choreograaf en Rotterdamse breakdance pionier, houdt dit weekend B-boy audities voor zijn nieuwe voorstelling, Father Figure. De voorstelling gaat in januari 2022 in premiere en zal door heel het land toeren.

De nieuwe voorstelling is de opvolger van de eerdere Father Figure voorstelling in 2012. Als de dansers eenmaal geselecteerd zijn zulen de repetities plaatsvinden tussen november en januari. De oproep voor de werving auditanten is duidelijk; ‘Je brengt je eigen stijl en creativiteit mee, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het artistieke proces’. De audities vinden plaats bij Dansateliers aan de ‘s-Gravendijkwal.

Zie hier beelden van de repetities in 2012. Tekst gaat verder onder de video.

40 jaar breakdance in Rotterdam
Lloyd Marengo is bekend van de serie Breakin’. In deze serie wordt teruggeblikt op de afgelopen vier decennia, die elk een generatie vertegenwoordigt met unieke moves, oefenplekken en boegbeelden. In vier afleveringen gaat Lloyd samen met Maikel Walker in gesprek met pioniers uit de scene en bespreken zij veertig jaar Rotterdamse breaking geschiedenis.