Rotterdamse horecazaken openen dinsdag uit protest het terras

Rotterdamse horecazaken openen dinsdag uit protest het terras

Verschillende Rotterdamse ondernemers openen dinsdag 2 maart het terras van hun horecaonderneming. Zo ook Mitchell Hettema, Team Chef van restaurant Old Bay aan de Oude Haven. Hij wil een statement maken naar de overheid. “Op deze manier wil ik laten zien dat mensen veilig op een terras kunnen zitten met de corona maatregelen in acht nemende.”

In zijn oproep vraagt hij Rotterdammers om plaats te nemen op zijn terras terwijl ze hun eigen consumptie meenemen. “Wij doen niet verkeerds. Ik heb het van te voren opgezocht en als wij niet open zijn, kunnen we geen boete ontvangen.” Ook gasten die gebruik maken van het terras hoeven zich volgens Mitchell geen zorgen te maken. “Als er maximaal twee mensen aan een tafel zitten en anderhalve meter afstand houden, kan er eigenlijk niks misgaan.”

Ook Peter Bender, eigenaar van Cafe de Ooievaar in Delfshaven geeft aan zijn terras dinsdag te openen voor publiek. “Wat er gaat gebeuren ga ik nog niet vertellen, maar om 12.00 uur kun je bitterballen verwachten op ons terras.” Net als Peter en Mitchell, doet ook ondernemer Frank van lunchroom Bij Loes in Delfshaven mee aan het protest. “Dit gebeurt natuurlijk niet formeel. We zetten morgen tafels en parasols buiten zodat iedereen van het zonnetje kan genieten bij ons voor de deur. Deze keer met toezicht, zodat het veilig en schoon blijft.”

Protest tegen openen horeca en onredelijkheid
65 regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) roepen cafébazen op tot actie door dinsdag massaal de terrassen open te gooien en gasten te ontvangen. KNH spreekt van meer dan duizend zaken in heel Nederland die het terras opgooien voor publiek. Hoeveel Rotterdamse kroegen en restaurants in totaal meedoen aan het protest is onbekend. “Ik hoop gewoon dat iedereen gewoon lekker kan genieten van het zonnetje morgen,” aldus Mitchell.

Eerder gaf Mitchell aan dat hij meer duidelijkheid wil over de plannen van de overheid omtrent het openen van de horecazaken in de stad. Lees het hier terug.