Rotterdamse jarige kinderen krijgen bezoek van de (ge)bakfiets

Thuis Op Straat wil Rotterdamse jarige kinderen in 2021 gaan trakteren op gebak. De jarigen krijgen op hun verjaardag bezoek van een medewerker op een bakfiets en worden onder meer getrakteerd op een taartje. “Een verjaardag vieren is lastiger geworden door corona”, vertelt Peter Steenbergen, algemeen directeur van Stichting Thuis op Straat.

Thuis op Straat werkt al bijna 25 jaar aan een prettig en veilig leef- en speelklimaat in de wijken. Zo organiseren ze verschillende activiteiten voor de jeugd waaronder spelletjes en sportactiviteiten. Vanaf nieuwjaarsdag wil Thuis op Straat kinderen tot en met 12 jaar in Schiebroek trakteren op een taartje. De stichting wil uiteindelijk het initiatief uitrollen over heel Rotterdam. “Op dit moment hebben we maar één bakfiets. Er komen in 2021 voor meerdere gebieden een (ge)bakfiets”, zegt Peter. Families die lid zijn van Thuis op Straat kunnen in aanmerking komen voor de traktatie.

Medewerker Freddy is verantwoordelijk voor het uitdelen van het gebak maar tijdens zijn ritten is zijn (ge)bakfiets ook een mobiel speelgoeduitleenpunt. Hij is onder meer op de Ajaxstraat in Hillegersberg te vinden. “Eerst gingen we altijd naar de pleinen toe met een sporttas, maar nu met een grote bakfiets. Het trekt veel aandacht en zorgt voor positieve reacties van ouders.”