Rotterdamse jeugd gezocht voor speciale “Koninsdag-project-Runway”

Dress Like a King or Queen: of beter nog: ontwerp kleding voor koningen of koninginnen. De Rotterdamse modeontwerper Michael van der Meide is in samenwerking met de SKVR op zoek naar Rotterdamse jongeren met een grote liefde voor mode. De jonge modeontwerpers krijgen de kans om met zijn hulp mooie creaties te maken ter ere van deze aankomende speciale Koningsdag. Opgeven kan nog!

Het initiatief, Dress Like A King or Queen, bestaat uit drie workshops. Tijdens deze workshops worden er door de jongeren speciale oranje feestcreaties ontworpen met gerecyclede vlaggen. Michael staat de deelnemers bij tijdens het hele proces. Uiteindelijk zullen de creaties worden geshowd op de catwalk op 26 april. Dit idee is niet uit de lucht komen vallen. Michael werkt al jaren met kinderen, zo gaf hij ook les op de Willem de Kooning Academie. ‘Ik doe dit al heel lang en ik wil er nog meer mee doen’, zo vertelt hij.

Michael hoopt dat de jongeren die zich aanmelden echt iets hebben met mode. ‘Ik hoop op kinderen die van huis uit al te gek vinden om dingen te maken, creatief te zijn en die meer over mode willen leren in het algemeen. Het is geen simpele naaicursus, het zit meer op design’, aldus Van der Meide. ‘Ik mik eigenlijk gewoon op de kinderen die gek zijn op mode.’

Modeshow
De modeshow van Dress Like A King or Queen vindt een dag voor Koningsdag plaats bij de SKVR Hillevliet. Opgeven voor de workshops kan nog even, maar het raakt al goed vol. Er zijn nog enkele plekken. Aanmelden kan via [email protected]. Iedereen van 8-17 jaar mag meedoen. Je hoeft geen ervaring te hebben. ‘Het is laagdrempelig, geen speciale voorwaarden, gewoon puur vanuit interesse en liefde voor mode’, zo meldt Michael.

Kledinglijn
Michael ontwierp eerder zijn kledinglijn Bittersweet Manic Nature gebaseerd op zijn manische buien. De kledingstukken beelden uit hoe Michael zich voelt. Door zijn bipolaire stoornis, verschilt dat van het een op het ander moment. Wij gingen eerder langs in zijn atelier.