Rotterdamse jongeren hebben zich uitgesproken in de Rotterdamse raad

Sinds haar oprichting sprak de Jongerentop010 met ruim 150 Rotterdamse jongeren om zo als adviesorgaan de stem van de Rotterdamse jongeren meer te laten gelden in de satd en in de politiek. Vandaag worden de uitkomsten van deze gesprekken in de gemeenteraad, die eerder al beloofde serieus te gaan luisteren naar de wensen van de jongeren in de stad. 

De Jongerentop010 moest door de recente ontwikkelingen rondom covid uitgesteld worden, maar het inspreekmoment voor de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad van woensdag 14 oktober – 16:00 is blijven. In een video van Young010 en met een live spreekmoment van Jongerentop010-voorzitter en jongerenaviesraadslid Mayra Pereira Furtado dos Reis worden de eerste bevindingen en uitkomsten gedeeld en geeft ze adviezen aan de gemeenteraad over betrokkenheid met de jongeren in de stad.

Het inspreekmoment, om 16:05, is live te volgen en terug te kijken via deze link.

Na afloop komt ook de video van Young010 (gemaakt door een leerling van het Grafisch Lyceum Rotterdam) openbaar te staan. De Jongerentop010 is er vóór en dóór jongeren en zal later dit jaar nog op een gepaste setting plaatsvinden.

OPEN Rotterdam is ook mediapartner van de Rotterdamse jongerentop. Bekijk op deze pagina de eerdere video’s. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat