Rotterdamse-Kaapverdische voetballers op Afrika Cup willen tegen Marokko: ‘Onze matties gek maken’

De Afrika Cup is op dit moment in volle gang in het gastland, Kameroen. Rotterdam wordt goed vertegenwoordigd in het nationale elftal van Kaapverdië. De Rotterdamse Jeffry Fortes, Jamiro Monteiro, Garry Mendes Rodrigues en Elber Evora zitten allemaal bij de nationale Kaapverdische selectie. Zij maakten speciaal even tijd voor ons tijdens het grote toernooi.

Kaapverdië doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Afrika Cup, het voetbaltoernooi waarin Afrikaanse landen het tegen elkaar opnemen. De Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam is relatief groot en er komt dus ook veel support vanuit de stad.

De Rotterdammers vinden het een eer dat zij voor hun land uit mogen komen tijdens de Afrika Cup. Volgens Jeffry Fortes is het een jongensdroom die uitkomt. “Zonder dat je het echt doorhebt ben je toch een voorbeeld voor jonge Kaapverdianen.” Hij vindt het geweldig dat hij nu zelf op het toernooi speelt waar hij vroeger op tv naar keek.

Volgorde spelers in video-interview: Elber Evora (links), Jeffry Fortes (linksmidden), Jamiro Monteiro (rechtsmidden) en Garry Mendes Rodrigues (rechts)

Marokko als tegenstander?

De aankomende wedstrijd van maandag 17 januari om 17:00 uur tegen gastland Kameroen is een spannende. De voetballers gaan er alles aan doen om de wedstrijd te winnen. “Alles hangt af van deze wedstrijd we moeten winnen”, zegt Garry Mendes Rodrigues.

Als de sterspelers met hun team doorgaan in het toernooi is de kans groot dat ze tegen Marokko moeten spelen. Dat lijkt de mannen ontzettend leuk. “Ik hoop echt op Marokko! Dat zou heel mooi zijn, kunnen we onze matties een beetje gek maken!”

Met speciale dank aan: Alcindo Monteiro (Zè de Maense) & Elga (Team Nosagenda)