Rotterdamse kok wint zilver in Hongkong

Paul Toorop, eigenaar van Toko Toorop in Rotterdam, nam op 6 en 7 september deel aan de internationale kookwedstrijd World Master Chefs Competition for Cantonese Cuisine (WMCCC) in Hongkong. Samen met Jorian de Bruijn nam hij zilver mee naar huis.

Toorop en De Bruijn wonnen zilver voor hun gerecht met buikspek. Een bijzondere prestatie voor de enige Nederlandse deelnemers en het enige team buiten de Aziatische gemeenschap. Waar de andere deelnemers al van jongs af aan traditioneel geschoold zijn, is het Nederlandse team dit niet. Het was dus een pittige uitdaging.

Het feit dat de jongens Nederlands zijn, heeft ook voordelen. Toorop vertelt dat ze hun Westerse invloeden konden gebruiken in hun recepten. Dat maakte hun eindresultaat extra speciaal.

Onder de chefs is de wedstrijd enorm bekend. Toorop vond het dan ook een hele ervaring. Veel mensen wilde met de Rotterdammers op de foto: “we vielen op als twee lange Nederlanders”. Achteraf werden ze door veel Chinese media aangesproken. Ze hebben hun overwinning flink gevierd met champagne.

Toorop gaat nu weer aan het werk in zijn restaurant Toko Toorop. Hij heeft veel geleerd van de andere deelnemers en dat neemt hij mee in zijn werk. Hij doet zeker nog eens mee aan een wedstrijd. Het was namelijk een geweldige ervaring.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat