Rotterdamse kunstenaar wandelt van Helsinki naar Griekenland

Rotterdamse kunstenaars Olivier Scheffer en Jeroen Jongeleen doen het. Wandelen als kunst. De een rende ooit van Rotterdam naar Berlijn, de ander vertrekt maandag voor een wandeltocht die meer dan twee maanden zal duren.

Olivier Scheffer is een Rotterdamse kunstenaar, ontwerper, wild snoeier en nog van alles wat. Maar hij is vooral ook gek op wandelen. Op 10 juni vertrekt hij met het vliegtuig naar Finland om van daaruit daar een wandeltocht te maken van bijna 3000 kilometer naar Griekenland. Tijdens zijn wandeling doet hij 14 verschillende landen aan. Om zijn toch in de beoogde 71 dagen af te leggen, zal hij per dag wel zeker 40 kilometer moeten lopen.

Bevriende kunstenaar Jeroen Jongeleen heeft affiniteit met het project van Olivier. In 2015 rende hij in minder dan 2 weken van zijn atelier in Rotterdam naar een expositieruimte in Berlijn.

Als de aarde een canvas is, zijn de penselen de benen van de Rotterdamse hardloop en wandelkunstenaars, die de wereld beschilderen met mooie ontmoetingen in vreemde landen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat