Rotterdamse leraar Arie: “Het is tijd voor erkenning”

Basisschoolleraren hebben vandaag de hele dag gestaakt. Zij willen niet alleen een hoger salaris, ook willen zij dat de werkdruk wordt verlaagd. Rotterdamse leraar Arie van basisschool de Kameleon reist af naar Den Haag voor de landelijke protestactie.

Met een groep van zo’n acht leerkrachten trekt Arie op deze stormachtige donderdag richting de ‘Hofstad’ voor een massale protestactie: “Om mij heen merk ik dat de werkdruk voor sommige leerkrachten gigantisch is. Daarnaast zie je ontzettend veel mensen met een burn-out en is het een gegeven dat er te weinig leerkrachten zijn. Daar moet wat aan gedaan worden”.

Een gemiddelde buitenstaander zou in eerste instantie jaloers kunnen zijn op het aantal vakantiedagen dat basisschoolleraren hebben. Toch vindt Arie dat veel mensen daarbij vergeten hoeveel uren ze wekelijks maken: “We werken toch al gauw zo’n 40 uur per week. Natuurlijk zijn er de vakanties, maar buiten de lessen om zijn er zoveel administratieve zaken die er nog eens bij komen kijken. Ik vind het beroep nog steeds geweldig, maar daar mag dan vanuit de overheid wel wat waardering voor terugkomen”.

Eenmaal op het grasveld van de demonstratie aangekomen, is Arie overweldigd door de mensenmassa van zo’n 30.000 man: “Echt geweldig dit. Dit geeft ook echt een saamhorigheidsgevoel en laat zien dat we hier met z’n allen voor gaan. Of het werkt valt nog te bezien, maar ik hoop dat hiermee dat stukje waardering en beloning toch wat dichterbij is gekomen”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat