Rotterdamse metalfans genieten tijdens eerste editie Submit Fest

De eerste editie van Submit Fest vond afgelopen weekend plaats in de Baroeg in IJsselmonde. Dit is een indoor festival met ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van lokale, nationale en zelfs internationale bodem. Bezoekers werden vooral getrakteerd op metalcore en progressieve metal.

“We zijn Submit Fest begonnen, omdat we iets wilden betekenen voor de jongere generatie binnen de metal-scene”, vertelt organisator Pushpa Toekoen. Metalfan Toekoen organiseerde het muziekfestival samen met Jessica Santiago Lopez en Monica Buurmeester. De locatie Baroeg lag voor de hand, want alledrie zijn ze in het verleden werkzaam geweest voor Baroeg, als stagiaire, vrijwilliger en fotograaf.

“We zijn alledrie al lang actief in de muziek en waar wij voor staan, is het naar voren brengen van talent. Vooral in de Nederlandse metal-scene is er heel veel talent, alleen is het moeilijk zichtbaar en dat is wat wij met dit festival proberen te doen”, aldus Buurmeester. De deelnemende Rotterdamse bands zijn dan ook blij met de komst van het festival. “Ontzettend gaaf! Ik kom al heel lang in Baroeg en om hier zelf op te treden is ontzettend leuk”, aldus een van de metal-artiesten die tijdens Submit Fest op het podium stond. Ook Leon van Rijnsbergen van Baroeg staat positief tegenover het nieuwe metalfestival. “Wij doen ons best om een plek te geven aan talentontwikkeling. Dat is niet alleen de bands die in opkomst zijn, maar ook nieuwe organisatoren proberen we een plek te geven en daar is dit een goed voorbeeld van.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat