Rotterdamse ondernemers houden kopje boven water ondanks Coronavirus

Afgelopen donderdag heeft het kabinet een aantal maatregelen aangekondigd omtrent het Coronavirus. De regering adviseert dat direct contact beter vermeden kan worden. Dit heeft groot effect op ondernemingen. Mensen durven de straten niet meer op waardoor (nacht)horeca, musea en theaters de deuren tijdelijk sluiten. Een aantal ondernemers hebben een oplossing bedacht om toch aanwezig te blijven.

Rotterdamse DJ, Benny Rodrigues laat via een Facebookbericht weten dat hij een livestream zal delen zodat Rotterdammers nog steeds kunnen feesten en genieten van muziek in weekend. “Maak er het beste van, we’re in this sh*t together”, schrijft hij onderaan het bericht.

Ondernemer Annelotte de Kort bedacht voor de vestigingen van het Italiaanse restaurant Mangiare een oplossing. “Mocht de gast niet naar ons toe kunnen komen, brengen wij het met alle plezier naar de gast toe. Wij zetten twee scooters en een auto in zodat iedereen thuis nog steeds kan genieten van goed eten.” In een spoedvergadering bepaalde zij vrijdag; “mochten we de horeca in Rotterdam moeten sluiten dan zetten wij dat om in een kans om de gasten op een andere manier te bedienen. Op deze manier zetten we een probleem in de wereld om naar een kans.”

De Rotterdamse band The Legendary Orchestra Of Love, Valo Media en FrameWave organiseren woensdag 18 maart om 20:00 het online streaming popconcert “CoronaPop”. De drie muziekgroepen komen bijeen om de muzikale sector een hart onder de riem te steken tijdens de Coronatijd. Er wordt een live stream opgezet zodat alle thuisblijvers kunnen genieten van de muziek die ze normaal live zouden aanschouwen. Met het concert wordt de aandacht gevraagd voor de maatregelen die getroffen worden voor de medewerkers in de zorg en het Rode Kruis. WatWatIs, Jessy Yasmeen, Piece of Pie en The Legendary Orchestra Of Love zullen optreden tijdens deze avond.

Het Community Arts Festival (ICAF) 2020 werd vrijdag afgelast na het besluit van het kabinet. De organisatie bedacht een oplossing om online (en indien mogelijk livestream) versies van een aantal programmaonderdelen te presenteren via de website. Lees hier het hele artikel.

Een aantal grote horeca, zoals het NRC, blijven open. Benieuwd naar de reactie van de eigenaar van het NRC naar aanleiding van de maatregelen die getroffen worden, kijk hier.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat