Sightseeing en sporten langs de Rotterdamse bruggen

Rotterdamse ondernemers slaan handen en organiseren een sportieve wandeling langs de iconische bruggen

Een aantal Rotterdamse sportondernemers organiseerden zondag 30 mei een sportieve bruggenwandeling langs de iconische bruggen. Tijdens deze stadswandeling liepen deelnemers een rondje over de Erasmusbrug, de Willemsbrug en de Koninginnebrug terwijl ze sportoefeningen deden bij diverse workout stations, met uitzicht op de stad.

Bij iedere stop werden de deelnemers begeleid door één van de sportondernemers die hen coachte bij het uitvoeren van de oefeningen. Ook Maudi Oerlemans, eigenaresse van de Happy Fit Challenge was aanwezig bij een station. “We hebben gezien dat steeds meer mensen zijn gaan wandelen en dat hebben we gecombineerd met sport.”

De wandeling georganiseerd door WOD by Culture Club, yogaschool Balanzs, Make a move fysiotherapie, Pieter Paul Personal training, de Happy Fit Challenge en Rotmat moet een manier zijn om verschillende sportondernemers aan elkaar en de stad te koppelen. “We willen mensen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met verschillende sporten en sportaanbieders, tegelijkertijd willen we ze de stad laten zien.”

Voor Maudi staat er zeker een volgende bruggenloop op de planning. “We hebben lang binnen gezeten en kunnen nu eindelijk naar buiten. Ook voor mensen die de stad niet kennen is deze wandeling dé manier om Rotterdam op haar mooist te zien. En als het zonnetje nog even schijnt kunnen ze de wandeling afsluiten met een drankje op een terras!”

Rotterdamse sportmat, Rotmat
Eind vorig jaar konden trotse Rotterdammers een sportmat bestellen met een grafisch ontwerp van hun favoriete Rotterdamse brug. De Rotmat was te verkrijgen in de ontwerpen van de Willemsbrug en Erasmusbrug. Sinds vorige maand zijn ook de Hef en Brienenoordbrug beschikbaar. “Nu we bijna alle iconische bruggen van Rotterdam hebben omgetoverd tot Rotmat, kunnen we uitbreiden naar andere steden. Maar, laten we eerst Rotterdam even goed op de kaart zetten!”, aldus Maudi.

Rotmat